Pitkä oli odottavan aika, mutta onneksi kesätauko on lusittuna takanapäin ja edessä mielenkiintoinen kauden loppuosa. Spa-Francorchamps löytyy monen kuljettajan sekä fanin suosikkiradoista. Tänäkään vuonna kisa ei jättänyt ketään kylmäksi.

Kisaviikonlopun ylle nousi sysimusta varjo lauantaina ajetun F2-luokan tapahtumien jälkeen. Kisassa nähtiin valitettava kuolonkolari, jossa ranskalainen Anthoine Hubert menetti autonsa hallinnan, paiskautui seinään ja lennähti takaisin radan suuntaan. Kilpaveli Juan Manuel Correalla oli mahdoton tehtävä väistää eteen sinkoutunutta autoa. Törmäyksessä syntyneet voimat repivät Hubertin auton kahtia, jolloin myös kuljettaja kohtasi kohtalonsa. Kepeät mullat Anthoine Hubert.

Kisaviikonloppu myös osoitti, että pisteet jaetaan vasta sunnuntaina ruutulipun jälkeen. Lähtökohtaisesti aika-ajon jälkeen pidettiin kiveen kirjoitettuna sitä, että Ferrari ajaa maisemaan miten tahtoo – eipä ajanut. Mercedes osoitti sen, minkä takia talli on hallinnut viimeiset vuodet F1-sarjaa. Kisavauhti ja taktinen kypsyys olivat taas valttina taistelussa muita talleja vastaan. Ennakoidun vastaisesti Mercedes pystyi olemaan kilpailukykyinen ihan viimeiseen kierrokseen asti ja toi erittäin tärkeitä pisteitä mm-sarjaa silmällä pitäen. Ferrarin ”nousukunto” oli odotettu, mutta paluu arkeen koittanee viimeistään Monzan jälkeen. Tämä optinen harha antaa pientä iloa Maranellon suuntaan, mutta ongelmat ovat ilmeisiä. Binottolla ja tallin henkilökunnalla on ensi kautta varten haalaripakko.

Leclercin ansaitusta voitosta huolimatta voidaan todeta, että tulevaisuuden mestarit (Leclerc & Verstappen) makselevat vielä oppirahojaan. Verstappenin liian optimistinen ensimmäisen mutkan ohitusyritys maksoi kahden kuljettajan kisan. Leclerc pystyi nipin napin pitämään etumatkansa Hamiltonin edellä. Hamilton on asettanut 2010-luvulle riman, joka pitää saavuttaa, jotta voi yltää mestaruuteen. Leclercillä ja Verstappenilla on vielä matkaa erinomaiseen sekä tasaiseen suorittamiseen, jolla mestaruudet pitkien kausin jälkeen pokataan.

Albonin debyytti lähti käyntiin erittäin vaikeasti, mutta sai kairattua kuitenkin kelpo tuloksen kisassa. Suurin apina on jo karistettu olkapäiltä, mutta taistelu tallipaikasta jatkuu Helmut Markon silmämunan tuijottaessa tiukasti tulosluetteloa kohden. Sergio Perez solmi odotetusti jatkosopimuksen ja osoitti heti arvonsa, erittäin hieno tulos kuljettajalle sekä tallille. Alfa Romeo näytti, että vauhtia riittää ja olisi ollut hieno nähdä mihin Kimin vauhti olisi kisan aikana kantanut. Jälkikäteen katsottuna Kimin vauhdin olisi pitänyt riittää viidenteen sijaan.

Viikon päästä sukka löytyy edelleen syyläristä, mutta tällä kertaa Monzan radalla. Tifosit ja Monza tarjoavat tunnelmaa, vauhtia ja ohituksia.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *