Italian Monza tarjoaa viikonloppuna faneille vauhtia, vauhtia ja vauhtia historillisella radallaan. Milanon kupeessa lepäävä F1-kalenterin nopein moottorirata tarjoaa varmasti ohituksia ja taistelua huippunopeuksien noustessa lähelle 350km/h.

Lähtökohtaisesti Ferrarin pitäisi kotikentällään marssia selvästi voittoon. Edellisessä kisassa nähtiin mihin Maranellon väellä rahkeet riittävät kun etusiiven edestä löytyy suoraa. Nykyisellään ajettava Monzan rata pitäisi sopia jopa vielä paremmin Ferrarin mustalle orille kuin viime viikonloppuna ajettu Spa-Francorchamps. Sebastian Vettelillä on tilaisuus ja paikka ajaa takaisin tifosien sydämiin Ferrarin kotikentällä. Lähes vuosikymmenen verran on punaiseksi värjäytynyt pääkatsomo joutunut odottamaan voittoa Monzassa, joten nyt olisi Vettelillä oiva paikka kruunata itsensä takaisin keisariksi Maranellossa.

Vaikka Ferrarilla voidaan jo kosteusvoiteisia käsiä yhteen hieroa, ei voida Mercedestä laskea tästäkään kisasta pois laskuista ennen kuin lippu ruudullinen maalisuoralla heilahtaa. Aika-ajoissa Mercedes voisi vain ajaa tauluun jotain, koska paalupaikkaan ajat eivät tule riittämään ja takaakin tuleva uhka lienee tarpeeksi kaukana. Tällainen ajattelu auttaisi taas kisassa jo muutenkin parempaan vauhtiin pystyvää Mercedeksen tallia, jos renkaita aletaan säästämään jo aika-ajossa. Vaikka Monza onkin käytännössä pelkkää suoraa, on silti renkaiden kuluminen iso huoli myös Ferrarin tallissa.

Max Verstappenilla on paikka näyttää miksi hänestä tulee tulevaisuudessa maailmanmestari. Nuorella lupauksella vauhti ja taito riittävät, mutta maltin ja arviointikyvyn kanssa piuhat eivät aina kovin pitkälle ulotu. Max on parjaamisesta huolimatta kuitenkin näyttänyt, että kypsyminen on käynnissä ja tulokset paranevat entisestään. Verstappenin urakkaa viikonloppuna vaikeuttaa moottorin vaihdosta aiheutuvat lähtöruuturangaistukset, mutta nousu pisteille on silti lähes varmaa. Albonin panoksella on suuri merkitys tallille ja myöhemmin kuljettajalle.

Keskikastissa päätään nostavat Racing Point ja Alfa Romeo. Edellisen kisan tuloskunto jatkuu myös Monzassa ja vaikeudet alkavat vasta seuraavassa kisassa Singaporessa. Checo Perez ja Kimi Räikkönen ovat talleissaan edelleen herroina ja nuoremmat ajavat perässä. Haasilla pitäisi olla mahdollisuudet parempaan, mutta koko kauden enemmän tai vähemmän paistanut tötöily ei kauheasti toivoa anna. Onneks ensi kautteen voidaan valaa uskoa kuljettajavaihdoksen johdosta.

Tällä kaudella on ehditty valittaa kisojen tylsyydestä, mutta Monza tuo jatkoa useamman kisan putkelle, jossa fanit ja kuljettajat ovat päässeet nauttimaan oikeasta kilpalusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *