Singaporessa saavutetun pisaroidun hien ei anneta kuivua vaan suunnataan heti kohti Venäjää ja Sotšin moottorirataa. Lyhyehkön idän kiertueen toinen kilpailu Singaporen ja Japanin välissä tuo tallit lähemmäs kotoista eurooppaa. Levolle ei sovi sijaa kuitenkaan antaa, sillä taistelun kovetessa on työhaalarit vedettävä niskaan joka pilttuussa. Varsinkin kärkitallien takana käytävä taistelu tärkeistä mm-pisteistä lyö piiskurin tavoin vauhtia jokaiseen työntekijään tallin sisällä.

fi.com

Kaikkien tilastojen mukaan Sotšin radan pitäisi kuulua Mercedeksen ja eritoten Valtteri Bottaksen bravuureihin. Talli on saanut nakutettua tasaisesti hyviä tuloksia vuodesta toiseen, josta osoituksena voitto jokaisesta kilpailusta. Tilastojen puitteissa Mercedeksen dominointi on ollut ylitsepääsemätöntä, eikä muilta ole löytynyt tarvittavaa lääkettä. Edellisvuosien menestys ei ole mikään mittari tai asia johon voisi tuudittautua.

Ferrarin nousu kohti vallankahvaa jatkuu väkevästi. Ennakko-odotusten vastaisesti talli pystyi tekemään Singaporessa mahdottomasta mahdollisen – saavuttamaan kaksoisvoiton. Ferrarin ällistyttävän suoranopeuden, uudet päivitykset aerodynamiikan puolelle ja viime kisassa täydellisesti pelattu kisataktiikka luovat toivoa myös tulevaan koitokseen. Maranellossa on selvästi otettu askel oikeaan suuntaan, joka tekee myös lajille enemmän kuin hyvää. Italia ja tifosit vaativat voittoja, mikään muu ei tule riittämään.

Red Bullin kone ei ole vieläkään virittynyt sellaiseen vireeseen jota ollaan odotettu. Viimeiset kolme kilpailua eivät ole menneet varmasti niin hyvin kuin on odotettu, vaikka viikko sitten Singaporessa podiumin muodossa balsamia haavoihin saatiinkin. Osasyynä podiumiin voidaan pitää Mercedeksen taktista huonoutta kuin Red Bullin kisavauhtia. Alex Albon tekee sen mitä kakkoskuski voi ja pystyy eli ajaa tasaisesti, muttei häikäisevästi. Tällaisilla suoritteilla tallipaikka varmistuu ensi kaudeksi, mutta valmistajien toista sijaa sillä ei tulla voittamaan.

Alfa Romeo, Räikkönen & Giovanazzi, on ollut pirteässä tuulessa viimeiset kisat. Varsinkin Giovanazzin kohdalla on nähny pieniä pilkahduksia rattimiehestä alkukauteen verraten. Kimi toivotettiin tervetulleeksi Venäjälle jo edellisessä kilpailussa kun miehelle tarjoiltiin Torpedo -merkkistä sumpinlöröä. Kvyatin rohkea ja tunnetuksi tekemä peliliike päätti molempien kilpailun. Alfalla kuitenkin kaikesta huolimatta on avaimet menestykseen olemassa, jopa omissa käsissään.

Yhteenvetona pitäisi sanoa ,että kilpailu tullaan viemään Mercedeksen autolla. Viime kisat ovat kuitenkin osoittaneet, että veikkaukset voi vetää Mario Isolan veikkausten kanssa samasta pöntöstä alas. Jopa talleilla itselläänkin näyttäisi olevan vaikeuksia voimasuhteiden arvioinneista. James Vowles äityi taktiikkasekoiluiden takia pelastamaan Hamiltonin nahan Valtterin kustannuksella, tällä kertaa revitään nastolalaisen kanssa korvanapit irti heti kättelyssä. Se on varmaa, että Venäjällä ajetaan kilpaa – JA LUJAA!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *